Long Beach
Door: Daniëlle
Blijf op de hoogte en volg Danielle
19 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Long Beach
Goedemorgen ,heerlijk geslapen allemaal ,heerlijke bedden ,we waren allemaal binnen een paar seconden vertrokken,niet zo heel gek natuurlijk....en je gelooft t of niet Mandij was als eerste beneden.
We zaten in de " ontbijtzaal" aan de koffie en sappie en op ons gemak op Chris te wachten,die lag nog in coma ......wat een gekkenhuis in het hotel , heel veel cruisers die bij ons op de boot gaan ( of wij bij hun).
Toen Chris ontwaakte hebben we op ons gemak ontbeten ,moesten wel effe op de koffie wachten maar was weer heerlijk .
Toast ,jam en eitjes en daarna maar long Beach in ,even beneden aan de bali gevraagd of er een Mall in de buurt was ,Mandij moest namelijk zwembroeken voor Chris hebben ( die liggen nog op de strijkplank thuis, naast haar zwemtas).
Taxi besteld en een kwartier later liepen we in een groot winkelcentrum ,van alles te koop behalve zwembroeken ,we zijn natuurlijk buiten het seizoen haha.
Wel super leuke telefoon hoesjes en als je wat voor halloween zoekt moet je daar wezen,even hoedjes ,capes en wat dan ook gepast en gefotografeerd,we kunnen t weer niet laten .
Nog wat leuke korte broeken gescoord voor Erwin haha en toewas t weer tijd om naar t hotel te gaan ,op zoek naar een taxi dus .
Maar even vragen bij de benzinepomp ( lekker handig dacht ik ), weer een of andere troela die wel even het nummer intoetste ,maar je moet zelf wel even zeggen waar hij heen moet .....geen idee waar we zijn ,Chris vraagt het aan haar en ze zei het zo snel dat het net zo goed het damrak in A'dam kon zijn .
Na een paar tringels kreeg Chris een bandje ,ophangen ,Goedele we kijken buiten wel effe troela ....oef wieder spitsen,tjuus en dan nog wat haha.
Buiten zo een taxi en waren zo weer in het hotel,koffers opgepakt en beneden gewacht op de shuttle bus ,Mandij en Daan gingen boven nog even wat flesje drinken uit de automaat trekken ,haha mooi eerste ging goed en de rest zat natuurlijk weer vast in de automaat ,even gemeld aan de bali en die aardige meneer kwam even helpen als zijn collega er zou zijn ...wel vandaag nog ???hoop ik haha,voor Chris duurde t weer te lang ,hij kwam al met de flesjes aan toen de man drie etages naar boven ging met de trap ...helaas meneertje ,te laat.
De hele gang vol met vakantie gangers werden in de shuttle bus gedouwd haha,wij zaten nog op ons gemak te internetten,WOLDENDORP ,ja dat zijn wij ,luxe met z'n vieren in een mooie ruime bus ,vooraan bij de terminal afgezet ,koffers foetsie ( ingeleverd bij bagage) en op naar de incheck .binnen een korte tijd hadden we ingecheckt en mochten we met nr 7 inchecken ...hoera we hebben allemaal Goldcards nu en mochten in de wachttijd op de Queen Mary Wat te drinken gaan halen .
De boot heeft namelijk vertraging ( netjes een mail gekregen ) en alle mensen moeten dus vermaakt worden buiten op de terminal haha.
De Queen Mary is een cruise boot á la Titanic ,super leuk om te zien en word nu dus gebruikt als hotel/restaurant en ligt standaard aan de kade hier in Long Beach .
We hebben heerlijk daar boven in het restaurant gezeten en gelijk maar even geluncht daar ,burger/ frites ,drankje erbij en super uitzicht over de haven van long Beach .
Buiten op de kade is een heel dorp gebouwd voor een halloween party vanavond ,haha geweldig ,jammer dat wij aan boord zitten ,volgens mij wel erg mooi en gezellig ( als je er van houd natuurlijk).
Rond half drie werd er omgeroepen dat er geboard ging worden ,dat ging eigenlijk wel heel erg snel ,rond half vier stonden we in onze kamer .
Even wat spulletjes opgeruimd ,kennis gemaakt met onze kamerheer á la slet haha ,genaamd Mel ,wat gedronken en deze keer maar wel de veiligheids briefing bijgewoond ,zitten toch 15 dagen op zee :):):): .
Pfff ook weer overleefd , zouden de koffers er al zijn ,NEE !!!! Wel onze Carnival pin ,Chris had hem gelijk opgespeld haha ,helaas krijg je geen korting ,dus dan maar weer af .
Nu maar wachten tot de boot vertrekt ,de planning is zeven uur ,twee en half uur later dan geplant ,dat is dus om vier uur s'nachts in Nederland .
Ondertussen waren de koffers gearriveerd bij de kamers ,onze lieve roomboy had ze al even binnen gezet,snel alles opgeruimd en op naar het diner .
Natuurlijk weer verdwaald op het schip ,weer een hele ander dan vorig jaar,eigenlijk heeft dit schip de zelfde indeling als het aller eerste schip waar Corrine en Daan op waren ,de Carnival legend .
Uiteindelijk via de karaoke bar ( stond iemand heel vals te zingen )het restaurant gevonden en plaats genomen op tafel 175.
Onze hoofd ober heet I Made ...,haha daar kan je natuurlijk van alles bij bedenken ,hij zelf had het over baby's .
Ookmhad hij een naam bordje van de Carnival op en Erwin vroeg nog waar hij dat mee verdiend had en hoeveel cruises hij had gemaakt .....haha
Lekker wijntje ,biertje ,steack en veel vertier in de eetzaal,hier kunnen we ons de komende twee weken wel vermaken dus .
Na het eten met de lift naar dek 9 om even de boven verdieping te verkennen ,we waren btw om acht uur vertrokken .
In de lift staan uiteraard nog meer mensen ,als zei uitstappen zeggen zij vrolijk " auf wiederseen " ,pfff wij zijn geen Duitsers ,tjuus en nog wat er achteraan .
Beneden in de lobby staat een man te zingen ,we drinken lekker een borrel en ik zit maar even het verslag te schrijven ..... Wel vreemd voor t eerst op een cruise is het " koud" buiten,maar we gaan t warmere weer tegemoet .
Het is hier nu tien uur en Mandij zit af en toe te knikkebollen,er komt een mevrouw in een scootmobiel voorbij en we zijn t erover eens dat wij dat ook willen ,boot 306 meter lang ,14 verdiepingen ...je zal de weg naar je kamer maar niet kunnen vinden .
Wel weet ik dat deze dag niet lang meer gaat duren ,om twee uur varen we een nieuwe in ,maar dan liggen wij al op een oor .
Tot morgen groeten van ons x
20 Oktober 2013 - 08:24
Landje:
hallo luitjes
heb weer genoten .
o ja mandij met scootmobiel kijg je ook nog een groter kaner nog een voordeel
Ik ga vast op het waterloo plein kijken of er nog een te koop is haha
20 Oktober 2013 - 09:17
Joke :
Hallo allemaal weer een leuk verslag heb weer genoten dikke kus ma -
20 Oktober 2013 - 12:35
Gretha:
Prachtig verslag. Dus chris moet in zijn blootje zwemmen ha ha . Groetjes van de vosjes -
20 Oktober 2013 - 19:41
Coby:
Weer leuk om te lezen. Ga zo door. Groetjes van ons