Turtlle day - Reisverslag uit Maui Meadows, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu Turtlle day - Reisverslag uit Maui Meadows, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu

Turtlle day

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

25 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Maui Meadows

Goedemorgen half acht in de ochtend ,oeps we moeten eruit ,ik hoor aan de boot dat we aan t aanmeren zijn en we hebben om acht uur boven afgesproken met Mandij en Chris .
Als we langs de future cruise dek lopen zien we al mensen inde rij staan voor een nummer te halen om aan wal te gaan ,we gaan namelijk met tender bootjes
Onze laatste ervaring was druk,druk,lang wachten en uiteindelijkmet tender 31 mee mogen ,dat gaan we nu effe anders doen ,Erwin sluit alvast aan in de rij ( tien mensen) en ik ga op zoeken naar piet en nel ( Chris en Mandij).
Ze zijn niet meer op de kamer maar zitten al boven op negen,dus snel naar beneden en nummer halen, hoera we hebben nr.1 ,hoop dat we nog kunnen eten haha,wat dus wel het geval was ,we mogen vanaf negen uur van boord .
Wat ook wel even leuk is ,dit keer worden we niet opgehaald door tenderbootjes van het vaste land ,maar gaan met de reddingsboten ,altijd even interessant om van binnen te zien ,we zitten op dek negen aan de koffie te kijken hoe de bootjes te Water gaan ,touwen zakken en plons , varen met die handel ,een bootje met alles erop en eraan ,van satelliet tot eten en drinken ,gelukkig hoeven we geen zwemvesten aan haha.
Op zich nog een hele uitdaging om op die boot te komen ,maar uiteindelijk stonden we aan wal....heerlijk wat een verschil met het eiland van gisteren .
We zitten nu op big eiland , lekker toeristisch haha,langs de boulevard ,winkeltjes kijken met tussendoor een stop voor een versnapering .
We lopen langs de iron man route ,deze is hier op 12 oktober geweest , voor de kust zijn er vele zwemmers aan het trainen , ook langs de weg zien we hardlopers aan het trainen,geweldig , jammer dat we dat gemist hebben ,moest werkelijk heel spectaculair geweest zijn.
In een van de souveniers winkels vroeg een dame aan Chris of hij hier was voor de iron man haha , nou nee maar misschien volgend jaar ......
Langs het water allemaal kapitale huizen,effe checken kost 1,7 miljoen dollar ...mmm net iets boven m'n budget haha,toch is er wel veel te huur ,zo lekker aan het water ,privé strandje ,bootje voor de deur , lijkt me heerlijk.
We lopen nog even over de locale markt,lekkere noten,fruit ,verse bloemen gilanders en een hoop troep haha en als we langs het water struinen gaat t nu toch echt kriebelen,dus taxi aangehouden en op naar turtlle Beach .
Een klein strandje ,beschermt gebied er zit wel een life guard en sommige delen alleen maar voor ervaren snorkelaars begaanbaar ,daar gingen Chris en ik dus naartoe dus haha.
Geweldig zeg,wat een pracht ,rotsen ,koraal ,vissen in alle kleuren van de regenboog gezien en samen een behoorlijk eind het water in geweest,zover dat het water gewoon koud werd haha oeps iets te ver ,toen zijn we toch maar via de rotsen terug gesnorkeld.
Stuiten we op de terugweg op een rotspartij haha,ik had op twee centimer een
Of ander raar knalrood anemoon geval voor m'n neus en we hadden wel ik weet niet hoeveel tig zee egels om ons heen .
Ahum hoe gaan we ons hier uit redden chris haha, nou maar gaan staan ,check ,handje op Chris z'n schouder en strompelen maar ,wel effe m'n enkel open gehaald maar ja,jammer dan.
Even verder op ons weer in het water laten plonsen en dan terug naar het strand maar als we bijna bij het strand zijn hoor ik Erwin schreeuwen dat links van ons schildpadden zwemmen ,hij had al foto's gemaakt maar wij zwommen er naar toe en hebben onder water nog wat foto's gemaakt.
Geweldig we gingen er heen om ze te spotten maar je moet altijd maar afwachten of je ze ziet ,wij wel dus nogmaals prachtig en joehoeeee we hebben in het wild met de schildpadden gezwommen en geen haai tegen gekomen
 ( gelukkig)
Nou had ik m'n all stars aan gehouden in het water omdat er zo ontzettend veel rots en koraal was En m'n flippers niet mee had,dus lekker handig toen we terug naar de stad gingen om wat te eten.
Onderweg even bij een reef winkel gestopt en Chris en ik mooie nieuwe slippers gekocht en een cocos noten bikini gespot haha plus rieten rokjes ,langs wat lokale winkeltjes en toen op terras geploft voor lunch .
Weer heerlijk vertoeven ,biertje en wat lokaal eten erbij en we zijn eigenlijk vol van die turtlles die we gezien hebben ,uniek toch weer dacht ik maar zo .
Wel een beetje jammer dat ik m'n enkel opengeschaafd heb aan het koraal ,wel goed schoon gespoeld maar Ahj, doet best zeer eigenlijk haha .
Op het terras waar wij zitten kunnen we de lange rij voor de tender boot zien groeien ,wij zitten nog prins heerlijk en bestellen maar nog een drankje ,de jongens een biertje en wij een verse daiquiris ,Mandij de aardbeien versie en ik de banaan ,vers van de pers met lekker veel rum en een prachtige orchidee op de rand van het glas .
Rond vijfen toch maar naar de pier gewandeld en achter in de rij aangesloten, we waren vrij snel weer op de boot en hebben eerst maar even de douche opgezocht en alle foto's op de iPad geknalt ,zo mooi allemaal .
We zitten boven op dek 9wat te drinken , voor het raam en genieten van het heerlijke weertje ,Mandij is weer met haar blonde vragen uurtje bezig haha ,ik mag niet alles er in zetten maarrrrrrr , van de week vroeg ze of king kong echt was en nog bestond haha.
We zitten zo te ouwehoeren dat t al bij achten is en we naar het restaurant moesten ,etenstijd  19.45 uur ...,het was weer heerlijk vandaag .
Nog even wat leuke grapjes met de ober uitgewisseld en nog een drankje toe in het casino ,de mannen gaan nog even proberen een iPad  met $500 te winnen
Morgen vroeg dag ,big day , dan komen we aan op Honolulu en gaan we naar Pearl Harbor ,zeer benieuwd .

• 26 Oktober 2013 - 10:28

Landje:

Weer erg genoten van je verslag
    Hou je enkel goed in de gaten
    En voor straks veel cultuur in pearl habor

• 26 Oktober 2013 - 10:46

Gretha:

Kan alleen maar roepen wat geweldig! Jaap en Hen krijgen de smaak alweer te pakken bij die geweldige verslagen van jou.
    Johan zijn verjaardag gevierd, was gezellig. We hebben er eentje(?) op jullie genomen.
    Half 2 naar bed, kon wel weer.

Nou voor jullie, goede nacht en op naar morgen

• 26 Oktober 2013 - 11:08

Joke:

Weer een mooi stukje maar doen Chris en jij wel voorzichtig ,we hebben het net met ze allen op de zaak zitten lezen. Kijk uit naar morgen hè verslag van Pearl habor, veell plezier xxxxxma, jordy ,wesly en jethro

• 26 Oktober 2013 - 11:41

Henny:

weer een mooi verhaal leuke ervaring met die schilpadden dat wordt denk ik wel een hele mooie foto serie ben er benieuwd hoe het op pearl habor is veel plezier geniet ervan groetjes xxxxxx