Hilo - Reisverslag uit Hilo, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu Hilo - Reisverslag uit Hilo, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu

Hilo

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

28 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Hilo

Zes uur ,ik ga eruit ben er klaar mee ,barst van de pijn in m'n rug van al dat gehang ,snel onder de warme douche en op naar het bovendek .
Ik maak een wandeling over dek 10 en we varen al langs het eiland richting de aanleg plaatst Kona ,inmiddels tijd voor koffie en genieten van het uitzicht.
Rond half negen komt de rest ook aangesjokt ,goedemorgen deze bewolkte morgen ,de hele lucht zit pot dicht ...t is nog vroeg dus wie weet veranderd het nog , de temperatuur is in ieder geval heerlijk.
Het aanmeren is weer prachtig , naar eerst effe ontbijten in het restaurant ,wat een gekkenhuis vanochtend zeg ,we hebben weer een leuk plekje en doen onze normale bestelling .
Dan even naar de kamer effe checken of we een bericht van de office hebben ,we hebben gisteren namelijk een aanvraag gedaan voor de helikopter vlucht ..Erwin wou graag en ach het was een leuke verrassing voor Mandij en Chris .
Nou moet hij mij toch eens gaan uitleggen wat het verschil is tussen zwemmen in de oceaan met op 5 kilometer afstand misschien wel een haai of in een helikopter boven een lava spugende vulkaan hangen ,maar dat zal wel mannen logica zijn .
Helaas zat de helikopter vol en moesten we dus wat anders gaan verzinnen ,dus maar weer een auto huren ,toen de loopplank uit ging stonden wij als eerste buiten ,beetje voorgedrongen maar ach ,kan ons het schelen als Nederlanders haha .
Nog wel even een leuke voor het thuisfront ,raad eens hoeveel Nederlanders er aan boord zijn ????
Als we bij de shuttle bus voor de car rental komen blijkt deze alleen voor reserveringen te zijn ,wij krijgen een groen blaadje in ons hand en worden in een luxe taxi gedouwd ,wat nu weer haha.....O , we worden naar de lokale auto verhuur gebracht OMG ,als dat maar goed komt .
We vragen om een cabriolet maar nee die is er niet ( het regent vaak hier namelijk) wel een ford ,Nissan huppeldepup en weet ik veel wat ze nog meer opnoemde,wat een humor ,kost geen fluit en de voorwaarde zijn prima ,effe tekenen en hoppa we krijgen een ..........Susuki haha ,vrij nieuw en zilvergrijs ,prima dus .
Wel even lachen de navigatie ,is een gekopieerde route ,maar gelukkig hebben we Chris ,die denkt dat we links moeten naar de vulkaan , zo'n  45 minuten rijden ,zo maar eens vragen hoever we nog moeten haha .
Na drie kwartier komen we inderdaad bij het national park $ 10 entree en hoppa we rijden op de vulkaan,we komen als eerste warmte geisers tegen ,super leuk maar niet echt interessant ,dus maar door naar de lava tube .
Onderweg word je nog de gelegenheid gegund om in een krater te kijken en je kan er zelfs is afdalen ,links en rechts zie je de stoom uit de krater komen ,t is echt jammer dat ik me wandel schoenen niet aan heb anders had ik echt even een wandeling gemaakt ,maar op je slippers is het geen goed plan .
Bij de lava tube moet je eerst een eind afdalen ,een soort regenwoud in ,je word aan het begin gewaarschuwd voor spinnen ,genaamd happy face ,grote knalgele dingen met zwarte stippen ,kan niet goed zijn voor een mens door maar snel doorlopen haha.
Wel weer mooie bomen ,groen en unieke vogeltjes te bewonderen , weinig bloemen en erg vochtig is het er wel .
De lava tube geweldig ,weer uniek om door heen te lopen ,het stinkt hier wel vreselijk ,alsof er banden verbrand worden ,als we er uit komen regent het ,effe doorlopen dus , de natuur laat zich weer van z'n beste kant zien ,maar nu zie je wel hoe warm het hier is ,de stoom komt van de weg als de regen er op valt en plots staan we in een stoomwolk haha,gelukkig heb ik geen krullen anders had je nu kroeshaar gehad .
We gaan door naar de levende krater en de zon schijnt weer ,we zitten op 3980 FT en hebben weer een fantastisch uitzicht ,voor de liefhebbers ,ze hebben hier een hotel gebouwd ,vulcano house ,zou het niet aanraden maar ja als je van avontuur houd ,laat je niet tegenhouden .
Bij de Kilauea iki krater aangekomen voel je de warmte al ,op het observatie plateau ruik je de swafel en zie je het enorme vulkaan gebied met een krater .
Onder het gebied zit een enorme magma opslag en er zijn vijf punten waar de vulkaan zijn hitte uitspuugt ,dit is er een van ,Vandaag helaas geen magma/ lava te zien ,wel stoom,wolken en hitte ,de vulkaan is zo'n 1100 graden heet ,voor mensen die astma hebben neem een zuurstoffles mee haha,als je het al niet aan je longen heb krijg je het wel hier ,je zou spontaan stoppen met roken ,maar ja wij roken niet meer dus haha
Dit is toch wel een uniek plekje op de wereld die we bezichtigd hebben ,de slapende vulkaan was gaaf maar deze is nog veel mooier om te zien ,wat een natuur geweld zeg ,maar ja kunnen niet de hele dag blijven dus vervlogen wij onze weg ,onze navigator wijst ons de weg naar de macedamia farm ,nootjes haha lekkerrrrrr.
Ik snap nu waarom die dingen zo duur zijn ,wat een klere werk om ze uit hun velletje te krijgen ,je kan nog beter een cocosnoot openen .
We komen ook nog even langs de orchideeën kwekerij ,nou dus heel snel er voorbij ,volgens Mandij kan je die ook bij de intratuin zien ,niet interessant dus haha ,ze heeft wel gelijk .we hebben ze op Maui genoeg in het wild zien groeien .
Toch is deze route ook weer prachtig,als je bomen met lianen wil zien moet je hier wezen ,een prachtige wildernis met varens en allerlei groengewas, helaas hier geen koffieplantages zoals op de andere eilanden maar hier hebben ze wel vogeltjes ,ook weer leuk om te zien en te horen .
We zitten op de goede weg naar de macedamia plantage en ja daar WAS de weg haha,onze navigator zag t effe te laat ,dus keren even verderop en macadamia road op ,dwars door de plantages richting de fabriek ,zo leuk ,we komen ook nog langs een avocado plantage ,heerlijk maar uiteindelijk bij de macadamia fabriek aangekomen , Natuurlijk even wat ingeslagen ,hoop dat het Nederland haalt ,dan kunnen jullie ook nog meegenieten .
Achter in de winkel was nog een leuke counter van de duikclub ,je kon er door middel van een lootje korting krijgen op ,tja hoe noem je dat ,een oester uit een bak vissen en hopen dat er een mooie parel in zit .
Nou dat vond ik wel leuk ,dus voor $ 7 kon ik naar een oester vissen,kleine hint ,pak de lelijkste zij die mevrouw ,daar zitten de mooiste parels in ,check klopt ik heb een super mooie roze parel te pakken .
Ze vist hem uit de oester en verwelkomt hem op Hawaii ,aloha haha ,imbeciel gedoe haha, wel een mooie parel ,je kan hem gelijk in een sieraad laten zetten , dat is dus zaken doen schatje .
Erwin zegt ,doe hem maar in een ring ,O ???? ,nou bedankt schatje een mooier souvenier uit Hawaii kan ik niet krijgen ,dikke kus xxx.
Ik mag nog een oester pakken en verduveld er zit een zalm kleurige in ,leuk deze is voor Mandij .
We besluiten de laatste paar uur op Hawaï al winkelend door te brengen ,er moeten nog wat souveniers worden aangeschaft door Mandij en Chris ,ikzelf vind hier niks bijzonders .......We parkeren de auto en lopen een plaatselijke winkel in ,voor ons is een bus met toeristen naar binnen ,wij sluiten bij hen aan en krijgen een gratis schelpen ketting haha ,Mandij vind haar ding in de winkel en dan lopen we door naar de over kant,leuke game shops maar wederom niks voor mij .
We duiken een foodcounter in en iedereen besteld weer wat anders ,garnalen,rijst gebakken of gestoomt ,Chris natuurlijk weer een burger en ik kijk bij de kalbi express ,bestel een BBQ beef sandwich ,kan niet zoveel mis mee gaan denk je toch ????
Ik begin te lachen als ik het uit t zakje haal , een broodjes met sla en iets ?? wat volgens mij nog leeft ,gatver dat hoef ik niet ,zonde van m'n zes dollar ,maar ik vertrouw het echt niet en wil niet de komende tijd ziek op de boot zwerven ,dus schuif alles aan de kant en hap wat garnalen en patatjes mee.
Inmiddels is het bijna drie uur en gaan we een grote Mall in ,weer allerlei onzin producten maar Chris heeft er nog een lekkere warme sweater kunnen vinden ,je weet nooit wat t weer doet als we vanavond weer de open oceaan op varen .
Auto ingeleverd ,hij heeft ons toch maar de hele dag overal gebracht en binnen tien minuten stonden we weer op de boot .
Spullen in de kamer opgeborgen en inmiddels is het bijna vijf uur ,dan begint de
 " say goodbeye to Hawaii " party op het achterdek ,wij hebben twee van die grote hangmatten kunnen bemachtigen en kijken zo over het water ,drankje erbij ,wat is het leven weer slecht.
Hawaïi ,jammer dat we vertrekken ,wat een geweldige belevenis ,we hebben op elk eiland vreselijk genoten en super mooie dingen gezien ,maar over een uur is het tijd om te vertrekken richting Mexico en dat doen we natuurlijk in stijl .....
Ondergaande zon ,prachtig uitzicht ,muziekje erbij verzorgt door Guy ,onze hawaiaanse zanger en natuurlijk wat te drinken erbij ,pffffff ,konden we maar langer blijven .
Om 17.50 uur klinkt de scheepstoeter en Tjuus Hawaïi ,daar gaan we ,altijd weer prachtig om mee te maken ,dan even douchen want om half zeven willen we naar het theater ,een speciale show , een zangeres ,Jennifer huppeldepup ,geweldig wat kan zij zingen zeg .
Daarna hadden we gereserveerd in het steack house ,wat hebben we daar heerlijk gegeten ,carpaccio en de mannen een biefstuk van een halve kilo ,Mandij en ik surf en turf ,een mooie steack met kreeft erbij ,overheerlijk chocolade toetje en Mandij cheescake met noten ,zo hebben we de dag ons eens doorgepraat en an zitten genieten van alle indrukken
Ondertussen zijn we in zwaar weer gekomen ,je waait echt uit je hemd vandaag en het schip gaat gruwelijk tekeer ,nou ja slaap je lekker ,we zitten allemaal te gapen en besluiten na de borrel beneden in de bar ons bedje op te zoeken .
Wel even opletten morgen gaan de klok een uur verder ,in Nederland is hij van t weekend al terug gegaan ,dus vanaf morgen hebben we tien uur tijdsverschil met Nederland .
Ik zeg goodnight ,morgen lekker uitslapen en dan hopelijk lekker op het dek van de zon genieten ............

• 29 Oktober 2013 - 10:15

Gretha:

Dat verhaal van de parels vind ik super!
    Wat leuk om te doen en dan van je mannetje toestemming krijgen om hem in een ring te laten zetten? Waar vind je nog zo'n vent ha, ha
    Zou toch even in de gaten houden of je de macadamia's wel uit mag voeren, zijn ze erg streng in met etenswaren. Kun je een torenhoge boete krijgen. Zelfs van de ene in de andere staat van Amerika is het verboden om planten, zaden, etenswaren in- en uit te voeren.
    Hopelijk schijnt het zonnetje straks weer voor jullie, hier is de storm met windkracht 1-12 geluwd en we genieten nu van regenbuien.
    veel plezier!

groetjes

• 29 Oktober 2013 - 10:24

Hennij:

moge was weer een heel verhaal heb er van genoten nu zijn jullie weer 4 dagen op zee hoop dar het weer mooi blijft kunnen jullie lekker bij kleuren geniet ervan hier alles oke beetje rot weer groetjes van ons xxxxxxxx

• 29 Oktober 2013 - 10:36

Landje:

Goede vaart.
    hopen dat de zo'n door komt en de golfslag minder
    Heb weer genoten van je verslag.
    Krijg steeds meer zin om die kant op te gaan .
    Tot morgen .

• 29 Oktober 2013 - 11:14

Peter:

En wederom weer een heerlijk verhaal, ben benieuwd wanneer je verhalen verfilmt gaan worden.

• 29 Oktober 2013 - 14:34

Joke:

Wat weer een mooi verhaal em van die parel vind ik super.Hier is alles ook weer beter de wind is gelukkig bijna weg op de zaak geen schade dus blij om.Jullie Itten nu weer 4 dagen op zee hoop dat het niet veel wind is en het zonnetje voor jullie schijnd. Nou kijk weer uit naar morgen het nieuwe verhaal groetjes van ons allen

• 29 Oktober 2013 - 15:32

Marian:

Weer genoten van jullie belevingen, we hebben alles op de voet gevolgd!!
    Goede reis naar mexico en hoopdat je mooi weer hebt, geniet!!