Maandag - Reisverslag uit Long Beach, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu Maandag - Reisverslag uit Long Beach, Verenigde Staten van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu

Maandag

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

21 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Long Beach

Maandag =PO'AKAHI in Hawaii taal

Goedemorgen zeven uur wakker Erwin en ik natuurlijk en de rest nog in coma .
Lekker gedoucht ,de lange gang genomen naar de lobby ,lift naar negen en lekker voor het raam aan de koffie van het zonnetje genieten en ondertussen even m'n mail binnen gehaald ,toch wel vreemd zo ver van huis en dan aanvraag emails te lezen voor de kerst haha.
Elke dag zijn we een stukje verder van huis , vannacht  is de klok niet terug gegaan ,we zitten dus nog steeds in de zelfde tijdzone (- 10 uur dus ) , maar aankomende nacht gaat de klok weer een uur terug dus gaat weer lachen worden.
Onderwijl zit Erwin druk de funtime  te bestuderen ( de Carnival krant) , bekijken wat en waar er te wat doen is vandaag en natuurlijk de Hawaïi woordjes bestuderen .
Elke dag leer je nieuwe Hawaï woordjes haha ,aloha konden we natuurlijk al ,maar eigenlijk is het ALOHA AUINA LA =  goedemiddag ,maar van WIKIWIKI hadden we nog nooit gehoord ,dat betekent dan ook gewoon ,schiet eens effe op .
Om elf uur is er een love and marriage show ,natuurlijk leuk voor Mandij en gisterenavond waren we bij de comedy show ,nog nooit zo gelachen ,heerlijk.
Maar eerst om negen uur aan t ontbijt in het restaurant ,heerlijk zitten helemaal in de relax stand ,ik zeg ik hou er van .
Btw landje , NEE dat vest ken ik niet ,ik heb een leuke roze sweatvest gekocht ,heerlijk warm voor de eerste twee dagen ,daarna gaat t namelijk pas warm worden buiten ,dat is dus echt iets wat wij niet wisten haha ,maar geen probleem ,genoeg vermaak aan boord en zo kom je nog eens ergens ipv alleen maar in t zonnetje op dek 10 te hangen .
We hebben inmiddels ook de eiland dagen ingedeeld , op het eerste eiland Maui ,gaan we een auto huren en de weg langs de kust volgen , een weg met 609 bochten en 54 bruggen haha , schijnt super te wezen met mooie natuur /pools en watervallen ,genoeg te zien dus .
Op het tweede eiland Kona gaan we met tender bootjes aan land ,daar kom je gelijk in de city met leuke winkeltjes en kan je later doorgaan naar turtlle Beach ,waar je kan snorkelen en de schildpadden onder je zwemmen ......
Dan op het derde eiland komen we aan op Honolulu en gaan we door naar Pearl Harbor ,daar hebben we een VIP dag en krijgen we alles te zien wat daar gebeurde tijdens WO 2 ,incl lunch op de militaire basis ,zeer interessant ,al zeg ik het zelf ....ben zeer benieuwd hoe het eruit ziet en speciaal de Arizona ( het gezonken schip waar nog 1400 man in ligt ).
De rest gaan we nog even bekijken ,vanmiddag is er een soort lezing over de werkende vulkaan op Big  eiland en daar wil ik eigenlijk wel heen.
Nou ik kan zeggen dat was de moeite waard,stukje geschiedenis over het ontstaan van de Hawaii eilanden en wat nog meer te doen op alle eilanden .
Maar eerst het ontbijt ,welke we in het restaurant gaan gebruiken , leuk tafeltje toegewezen ,koffie en de kaart ,shit blijkt vandaag brunch te zijn tot 13.00 uur,maar ja we zitten er nu toch dus zal heus wel wat eetbaars op de kaart staan.
Nou haha ,je kan kiezen tussen gepocheerde zalm of filet mignon met frietjes of een overheerlijke pittige tomatensoep vooraf ,als de ober komt krijgen al snel een mand met calorieën op tafel ,cakejes,croissants enz.enz.
Zelf bestellen we alleen wat toast,ei en bacon,dat kon gelukkig ook ...jus Orange erbij, helemaal gelukkig .
Na het ontbijt gaan we maar even buiten kijken ,Chris zag namelijk mensen met zwemkledij lopen en inderdaad de temperatuur is al veel beter ,we zitten even in t zonnetje en de mannen gaan de bootexcursie boeken beneden ,geplant op 1 november .....mooi haha ,we zoeken ze mannen op ( uiteindelijk aan de bar ) en gaan ons even omkleden in onze kamer om later te gaan lunchen boven op het lido dek ...
Daarna ....lekker in de zon ,wel nog wat winderig maar heerlijk, totdat een grote wolk met wat regenspetters ons wakker schudde en we aftaaide naar het casino .
Even wat muntjes verspild aan een stom schuifspelletje en Erwin won even
$ 70 bij de fruitautomaat ,nou top haha ,we schuiven lekker aan in de lobby waar een spelletje aan de gang is ,altijd leuk om te kijken,we zaten alleen een beetje verrot ,kregen de zakjes van het spel toegeworpen ,maar wel weer een leuke middag gehad .
Tegen vijfen taaien Mandij en Daan af naar de kamer ,de mannen nemen uiteraard eerst nog een budweiser haha, we hebben om half zeven in het theater afgesproken ,daar komt een leuke show die we willen zien en dat kan net voordat het elegant diner begint .....we moeten dus op netjes vanaaf .
Nog wat leuke weetjes ,op het moment varen we ongeveer halverwege hawaii ,posite 27 graden 58.45' N en 134 graden 59.07 'W ,zeediepte 13090 FT en varen we 20.0 kts ,windsnelheid 8 mph/SW.
De show in het theater was de beatles show ,hartstikke leuk maar hadden we vorig jaar al gezien ,daarna richting restaurant en weer heerlijk gegeten,krokodil ,kreeft,tijgergarnalen,prime rib ,heel vervelend allemaal .
Nog even naar de comedy club geweest en toen gingen de luikjes dicht ,vannacht gaat de klok weer een uur terug ,dus vanaf morgenochtend hebben we elf uur tijdsverschil met Nederland .
Ondertussen tuft de boot met een behoorlijke snelheid door en gaan we nog meer mooi weer tegemoet ,goodnight en tot morgen .

• 22 Oktober 2013 - 08:50

Joke :

Weer met veel plezier gelezen xxx

• 22 Oktober 2013 - 09:10

Greths:

Gisteren paar keer terug geschreven maar wil niet verzenden
    Later meer xx

• 22 Oktober 2013 - 09:53

Hennij:

klinkt allemaal weer gezellig weet nu hoe het gaat aan boord veel plezier geniet er van knuffel van ons

• 22 Oktober 2013 - 10:09

Landje:

Hallo luitjes

Leuk te lezen dat jullie het na de zin hebben
    Op naar het mooie weer
    Goede reis veder blijven jullie volgen

• 22 Oktober 2013 - 10:46

Marian:

He luitjes, we blijven weer goed op de hoogte en jullie vermaken je weer prima, veel plezier en geniet maar!!

• 23 Oktober 2013 - 20:23

Rob Woldendorp:

Hallo reizigers, l

Leuk dat we het zo een beetje kunnen volgen, nog leuke dagen en groetjes uit Zoetermeer