kaaimaneilanden - Reisverslag uit Cayman Islands, Cayman Eilanden van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu kaaimaneilanden - Reisverslag uit Cayman Islands, Cayman Eilanden van Danielle Woldendorp-Zorn - WaarBenJij.nu

kaaimaneilanden

Door: danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

23 September 2011 | Cayman Eilanden, Cayman Islands

6.30 uur en de dames zijn alweer wakker,snelle douche,aankleden en naar het bovendek om onze dagelijkse shot cafeïne te halen,langzaam gaan de oogjes wat meer open.
Maar eerst hebben we even onze muskieten buitjes geteld , ik heb er 67 ,nog drie te gaan en ben dan officieel melaats.
Het is een woelige nacht geweest,veel wind en schommelingen en een beetje last van zeebenen ,maar ja gaat wel weer over.
Ontbijtje gehaald bij het buffet,niet te veel ,wat toast,jam en een eitje en t is al lekker warm zo vroeg in de ochtend,dat beloofd wat.
Na het ontbijt even naar beneden gegaan ,natuurlijk met de lift,blijft een leuke bezigheid zo en nog even gecheckt wat er te doen is op grand kayman.
Het is inmiddels 8.15 uur en komen rond tienen aan op het eiland,dus moeten nog wat tijd volmaken,dus even aan de wandel op het schip.
Komen langs het restaurant waar je dus ook kan ontbijten,Ha kunnen we wel even gaan zitten,kunnen we dat ook weer afstrepen op ons lijstje.
Goodmorning,how are you today ,breakfast ?? ,wel ja we zijn er nu toch,kregen een zes persoons tafel helemaal achterin,aan het raam ,met zicht op het water,achtersteven....,erg mooi dus.
Koffie??, yes please,Orange Jus?? ,wel ja gooi der maar bij,ondertussen zijn de water glaasjes gevuld ,servet op schoot gelegd en de kaart onder onze neus geschoven.
Eigenlijk geen honger meer ,maar wat toast met jam kan er nog wel bij,is That all???? ,ja ander ontplof ik sir,maakt zo' n rommel aan boord haha.
Ondertussen kregen we een Amerikaanse familie bij ons aan tafel,een combi van de tokkies en de veerkampies ,of was t nou de Adamsfamilie???, nou ja het waren in ieder geval horken haha.
Moeders stort naast Corrine neer en het schip ging gelijk plain ,Jezus wat een gevaarte zeg,ik durf Corrine niet aan te kijken,maar voel een lachstuip op komen en kijk maar naar buiten.
Ons ontbijt word geserveerd en ben blij dat we alleen maar toast hebben genomen ,want daar kan je het hele schip mee voeden,Pfffffff hoe krijgen we t naar binnen.
Naast ons gaat de familie hun ontbijt bestellen,zouden ze er een tafel aanzetten?? Of krijgen ze t in etappes,Jezus waar gaan ze dat laten,ondertussen gooit moeders acht zakjes zoetjes in haar kopje koffie en de tranen lopen bij ons over de wangen van het lachen.
Ik hoor moeders zeggen,o the ship is  going slower,ja vind je t gek met zulk gewicht ,valt mee dat er geen sleepboot voor ligt.
Snel de toast naar binnen gewerkt en maar naar het bovendek verhuist,na de cleaningboy even gepest te hebben,stekker van de stofzuiger eruit gehaald,komt er eindelijk land in zicht.
Het is bijna half tien en de zon schijnt al flink,dit beloofd weer een warm dagje te worden,maar niets is minder waar....
Als het schip voor anker ligt ,racen we naar dek 2 om ons aan te melden voor de tender boot naar het vaste land,weer mazzel kunnen gelijk mee,dus hoppa in de tender op naar grand kayman.
Een half uurtje door de stad gewandeld en gelijk maar weer effe inkopen gedaan ,op elk eiland een presentje voor de kids,altijd leuk,vandaag ook wat leuks voor m'n nichtjes en neefje gekocht,blijft wel nog effe een verrassing wat natuurlijk ???maar t is iets wat je in Europa niet zo snel tegen komt dusss ,ben benieuwd of ze het leuk vinden.
Kregen in een winkel ook nog een gratis presentje als je in de shop de naam van die winkel keihard schreeuwde ,nou zijn wij natuurlijk Nederlanders en volgens mij kon je ons in Mexico horen,dus allebei een gratis sleutel  hanger,nou leuk hoor.
We kwamen onderweg zo maar plotseling wifi tegen en aangezien we toch de hele dag de tijd hadden,even neergestreken op een stoepje en met het thuisfront ge chat,heerlijk om weer wat  van ze te horen en dat ze me missen.
Erwin stond eten te maken en miste me,ik hem ook en heb gelijk even verteld dat hij de volgende cruise echt meegaat......zal ik vast boeken?? Haha
Wat leuke foto' 's van onze nieuwe kitten gezien ( maar wat doet ie op mijn bank??) en effe een gesprekje gestuurd naar jethro,die me heeeeel erg mist en me gaat verwennen als ik weer thuis ben,nou word hier al genoeg verwend lieverd,maar dat aanbod staat ,haha.
Ben blij dat alles goed gaat en ook nog effe met mams gechat,ik mis jou ook hoor mam en jammer dat we geen open vuur aan boord mogen hebben ,want dan had ik nog effe een kaarsje voor papa aan gestoken,want wat had hij dit leuk gevonden.
Onderwijl komen de donkere/ zwarte wolken aandrijven en begint t in de verte te onweren ,oeps beetje jammer ,maar wij laten ons niet gek maken en gaan gewoon naar t strand toe.
Dus hup taxi opgezocht ,weer zo'n dikke troela( oorspronkelijk uit Jamaica) lekker muziekje op en gaan met die banaan ,op naar Zeven Miles Beach .
Wat een mooi strand zeg,wit zand,helder blauw water en wat palmbomen,een echt Caribisch bounty strand dus.
De kaaiman eilanden liggen net naast Jamaica en net onder Cuba ,ze lijken ook echt op elkaar ,zelfde cultuur en zelfde omgeving ,super mooi allemaal.
Alleen een beetje jammer dat het weer ons niet echt goed gezind is ,de lucht tekent echt zwart af en we hebben net gehoord dat er een orkaan zich aan het ontwikkelen is bij Mexico ,nou ja als ie daar dan maar lekker Blijft vinden wij het oké.
Bij de Beach heerlijk gesnorkeld en bij toeval in een hele school vissen beland en laat ik nou net mijn onderwater camera bij me hebben,geweldig filmpje geworden dus.
Beetje jammer dat m'n tube van mijn snorkel brak ,maar een lieve beachboy was zo vriendelijk om mij er een te lenen,aloha Mr. Kaaiman.....
Na een uurtje snorkellen lekker op onze lig bedjes geinstalleerd en heerlijk wat geluierd op het strand,goh we mochten eens moe worden.
Op een gegeven moment ben je ook wel klaar met het luieren en word het weer eens tijd om wat te gaan eten,zo gezegd ,zo gedaan ,op naar het beach restaurant .
Nou doe mij maar een sandwich met Mahi Mahi (een vissoort) en Corrine had een sandwich met BBQ Chicken met locale kruiden(jerk),lekker hoor,colaatje light erbij ,want t water komt ook onze neus uit.
Sandwich van Corrine was echt super ,lekker pittig en lekkere frietjes erbij ,de Mahi Mahi sandwich was ook super,alleen het sausje wat erbij zat iets minder,t was wel lekker maar de vlammen sloegen je kont uit,ZO HOT.
Maar goed lekker gegeten en nog eens een  cola light besteld om onze monden te blussen en waren eigenlijk weer gereed om naar t strand te gaan.
Eerst nog even met het thuisfront gesmst wat hun tijd was,want we zaten weer in een tijdzone en wisten de tijd niet meer,ja als je te laat bij de terminal bent moet je hier blijven ,Tssss vreselijk .
Alleen gooide t weer roet in het eten,heb nog niet zo vaak zo'n mooie onweersbui meegemaakt,wat een knallen ,maar ja wel gevolgd door een bijzonder heftige regenbui ,die duurde totdat wij weer op de boot waren haha.
Dusss wij zitten in THE Beach restaurant en onze spullen nog op t strand ,nou zei Corrine,ik haal ze wel effe ,haha ze had ze beter gelijk de zee in kunnen gooien met haar zelf erbij ,want geen droge draad meer aan haar lichaam en alle spullen zeiknat.
Gelukkig hadden we de belangrijke spulletjes zoals telefoons,geld  en presentjes in een water dichte zak,dus een beetje slim waren we nog wel.
Nou effe gewacht tot de ergste bui over was ,.........duurde effe ,maar ja we zitten droog en t is nog steeds 34 graden ,dus geen gemopper en toen hoppa terug in de taxi.
Met nog acht verzopen katten zat de bus vol en Corrine moest voorin ,naast de chauffeur,dus zij was de reisleidster voor de terug reis haha.
Leuk Corrine zo'n tropisch gevalletje en heel toevallig kwamen we ook nog een Quick Chappel tegen ,nou hoppa wat let je haha,nou nee toch maar niet ,hij zingt vals.
Het was wel met gevaar voor eigen leven om bij die gek in de taxi te zitten,de weg Naar de  terminal  was in een mum van tijd veranderd in een kolkende watermassa ( ja geen soap wegen hier hè)en ze rijden hier ook nog eens aan de andere kant van de weg( Engelse kolonie) ,levensgevaarlijk in die ouwe brikken,maar we hebben de terminal gehaald.
Even snel een sanitaire stop gemaakt en toen nog maar even het terminal café in ( The Green Parot) ,lekker lokaal biertje genuttigd en naar de bedrijvigheid om ons heen gekeken.
Toen was het toch echt tijd om de tender boot in te stappen naar het schip,dag grand kayman,hier komen we zeker terug,one happy Island.
Terug op de boot eerst de kamer op gezocht en de spulletjes opgeruimd,even al het zand van ons en de spullen afgespoeld en wat schoons aangetrokken.
Dan op zoek naar een mini USB kabeltje voor mijn camera,ik kan ze niet op mijn iPad zetten en ben t kabeltje vergeten ,jammer maar aan boord niet te krijgen en Corrine heeft een andere camera dus ook geen kabeltje erbij,nou ja dan maar in Orlando kijken van de week.
Terug boven op het dek komen we vanuit de lift Dotty tegen en die is een beetje ziek ,van het gesnurk van die walvis in haar kamer,haha ,maar ze gaat zich even omkleden en komt zo naar het bovendek ,want het is corrona time,alleen zitten wij lekker aan een cocktail met een tosti .
Om tien voor zes vertrekt de boot vanuit grand kayman ,met twee personen minder ,de captain had zeker haast en kon geen tien minuten meer wachten,of hij moest die tien minuten van Cozumel nog inhalen haha,wie zal t zeggen.
Lekker op het bovendek geborreld en rond een uur of zeven naar de kamer gegaan om ons om te kleden voor het diner.
Bij dek 1 aangekomen ( wij hebben kamer 1193 ) ,zaten we weer aan de verkeerde kant van het schip ,links is even en rechts is oneven,dus weer terug naar het begin en dan maar overnieuw de gang door.
Bij de kamer aangekomen zijn net de schoonmakers bezig in onze kamer en de state room steward  vraagt verbaasd , "wat are you doing here ", uh nou wij slapen hier haha,maar hij maakte gelukkig een grapje ,maar had niet verwacht dat wij voor het diner nog terug zouden komen om ons om te kleden,normaal zijn we iets eerder weg zei hij,ja dat klopt maar vandaag niet dus.
Hij blijft op gemak met ons ouwenelen en laat de dame onze badkamer schoonmaken en stofzuigen,onderwijl zijn de bedden opengeslagen ,nachtlampje aan en staat er op het bed weer een grappig diertje gemaakt van handdoeken.
Netjes zoals wij Nederlanders zijn wachten wij even op de gang zodat zij hun werk kunnen doen,maken ze niet vaak mee!
Opgetut en al ,op naar het restaurant via dek 9 en met de glazen lift naar beneden ,nou het eten was overheerlijk hoor .
Corrine had vooraf de warme oesters met spinazie en kaas ,daarna een champignon soep ,als hoofdgerecht filet mignon en als dessert warme appeltaart ( van zure appelen) met vanille ijs.
Ik had ook de oesters,daarna koude aardappelsoep met groene asperges ( verbazend lekker,red snapper en als dessert witte en donkere chocotaart met bramen sorbet ijs ,flesje wijn erbij ,wij zaten dus weer goed vanavond.
De koffie weer lekker buiten genuttigd  en toen even op het bovendek naar de sterrenhemel gekeken, wat een vreemd gezicht,overal om je heen pikdonker en een strakke heldere sterrenhemel zonder wolkje aan de lucht,alleen in de verte wat weerlicht,super mooi dus en ook de temperatuur is nog zo rond de 28 graden.
Zo is de vrijdag ook alweer voorbij en gaan we morgen de laatste dag op het schip in,zondag komen we rond acht uur aan in Tampa,mooie tijd gehad hier ,maar niet getreurd dan begint er gewoon weer een nieuw avontuur.
Langzaam naar onze kamer geslenterd  en een beetje melig geworden van al die zottigheid om ons heen, het bovendek(dek 10) heet het sun dek,de telefoon gepakt en gevraagd om hulp omdat we geen "sun" hebben om half twaalf in de avond,dan met de lift naar dek 1 ,raakt die dame nou nooit uitgelult in die lift ,doors open,doors closed ,going up,going down,dek 1,2,3,4 enz.enz. Haha ,erg grappig heb elke keer de neiging om keihard Bingo te roepen.
In de lange gang naar onze kamer kwamen we op het idee om morgen planking op de railing te doen,oeps overboord haha,nee maar niet doen hebben net op het info kanaal op de tv gezien dat we in een nieuwe aflevering van big brother zitten,overal camera's hahahahaha .
Zoeken wel een ander planking gebied op misschien vinden we een leuk plekje in Orlando .
Nou dat was het weer voor vandaag,morgen een laatste dag op het schip,helaas geen tropisch eiland meer ,maar wel met mooi weer en alle luxe om ons heen ,dus gaat wel weer goed komen .
Weltrusten en morgen weer gezond en vroeg op,haal der uit wat erin zit is ons nieuwe motto.