Dag vijf san Juan

Door: Danielle

Blijf op de hoogte en volg Danielle

09 Oktober 2014 | Puerto Rico, San Juan

Zo vandaag vroeg wakker ,lekker koppie koffie en heerlijk wakker worden met het mooie strand/zeezicht ,neem t maar mee in m'n koffer denk ik ,wat zal ik dit missen zeg.
Maar goed vandaag gaan we met de auto's op pad maar eerst ontbijten,wij komen als laatste beneden en lopen direct naar de overkant met z'n allen .
Ah onze ober van de eerste dag is er weer ,nou benieuwd hoe alles vandaag gaat ,weer drie tafels van vier en hij begint weer met hoeveel zwarte koffie ,hoeveel jus orange haha ,ik hoor hem zeggen negen maar ik tel er elf ,peter zegt er wat van en hij zegt O ,dus nog drie erbij ??? Nou is negen plus drie bij mij twaalf dus wederom weer hilarisch .
Ik dacht dat stomme gedoe ,klaar mee ,ik pak pen en papier en neem het ontbijt op bij iedereen ,schrijf het netjes en duidelijk over en neem het ook nog eens door met de ober ,ah thanks ,dat is makkelijk ,jaja heel duidelijk zei hij .
Wij zitten al lang aan de koffie en jus orange ,als het eten dan eindelijk komt ,Monique gooit nog twee glazen jus orange bij Joke in haar schoot ,dus eerst nog even dweilen en soppen en dan hebben de meeste toch weer hun ontbijt .
Maar je raad het al behalve ik ,er blijven pannenkoekjes over ,nou doe mij die maar ,wel wat anders dan toast met ei,ham en kaas ,maar ja heb nog geen een dag gehad wat ik besteld heb haha,don't worry,relax ,effe betalen ,O ze hebben vandaag meteen de fooi er maar bij gerekend ,tja nou ja kan mij het schelen ,pay and go .
De mannen gaan even verderop de gehuurde auto's op halen en de rest pakt z'n spullen ,koelbox drinken mee en gaan met die banaan ,Erwin en Peter duiken achter het stuur ,we hebben twee grote zeven persoons auto's ,lekker luxe ,airco en Chris en Stefan zijn de navigatie haha .
Tja maar wat zijn de verkeersregels ,volgens mij is gaan gaan en laten gaan ,de wegen zijn duidelijk en al snel volgen we de tsunami route en rijden de stad uit.
We komen langs een lokaal strand en stoppen langs de kant van de weg ,veel lokaal volk en de kogelhulzen liggen naast de auto's haha ,gelukkig staat er ook veel politie ,pracht gezicht zo weer over dat water maar we rijden toch maar snel verder .
We gaan langs het strand verder ,door een prachtig gebied ,veel groen ,palmbomen en fruitbomen ,de wegen zijn erg nat hier ,waarschijnlijk net een goede regenbui geweest .
Ik zit in de auto met Erwin,Chris ,Joke,Mandij en Corrine ,Erwin zet de muziek aan en er
Schald een of ander klassiek stuk door de auto ,jammer dat ik gisteren die tapdans schoenen niet gekocht heb ,m'n tenen gingen al bijna wiebelen haha.
Snel een ander zender opgezocht , we zitten tenslotte in de Caribean,dus kom maar op met die salsa/merenge,Ik hou er van .
We buigen iets af het binnenland in ,over de rivier die uitkomt in de zee ,een pracht gezicht en rijden zo weer een stadje in genaamd loiza,weergeven goed uitkijken hoe ze rijden hier ,heel vreemd iedereen krijgt voorrang hier links ,rechts ,lopend of niet ,tnsi net Russische roulette ,gaat hij wel rijden of niet haha.
We rijden de hoge boom met de grote M voorbij en komen langs de begraafplaats,ook hier ligt iedereen boven de grond met een plastic boeketje bij z'n graf.
Het stadje ziet er redelijk mooi uit ,de huizen zijn best goed en af en toe een bij elkaar geraapt hutje maar zeker geen achterstandswijk ,ik heb wel erger gezien .
We rijden nog steeds op de tsunami route en dat is wel te zien ook (grapje),we rijden door enorme plassen , de wegen zijn zeiknat hier ,we mogen maar 35 mile rijden ,dus worden waarschijnlijk zo ingehaald door een slakkenfamilie .
Een stukje verderop rijden we weer een stukje langs het strand en dan zo weer een woud in ,prachtige dik bebost gebied ,een heeeeeele grote intratuin met alle tropische bomen en zo rijden we richting de bergen ,het regenwoud tegemoet ,dwars door een moerasgebied maar nog steeds op de geasfalteerde weg.
Nog even een klein stukje snelweg en dan draaien we rechts de weg omhoog in,we klimmen en dalen en rijden door een pracht stukje natuur ,de bewolking hangt laag en we rijden langs locale huizen ,prachtig ,zou hier wel willen wonen .
In de verte als je over het dal kijkt zie je een waterval en zo rijden we al slingerend Nasr boven ,het lijkt wel een achtbaan om uiteindelijk aan te komen in het regenwoud.
Lianen,varens ,genoeg struikgewas zo groot ,wauw en uh waar is Tarzan .....en Corrine zoekt een vingerplant .
We zien een hele zwerm rode vlinders en de damp komt van de grond af hier ,uiteindelijk staan we boven bij een punt waar je in het regenwoud kan afdalen .
Zullen we wel of zullen we niet ,er is wel een mooie waterval aan het eind ,maar 40 minuten afdalen over zand,paadjes ,bruggetjes ,door de lianen ,langs vallend water ,rotsen en omg wat is het vochtig in dat regenwoud ,je haar gaat er spontaan van krullen ...pfffff,pfffff ,we dalen steeds dieper het regenwoud in ,wat een pracht .
Joke ,Monique en Daan zijn het halverwege zat ,de knietjes zijn het aan t begeven en we moeten ook weer terug ,t begint langzaam te regenen en wij gaan weer omhoog ,de rest daalt verder af naar beneden .
Als wij boven komen zijn we werkelijk drijfnat van het zweet ,zo ben ik even blij dat we halverwege zijn omgedraaid ,prachtige dingen gezien en nog even met de plaatselijke gids gebabbeld ....toen ik vertelde dat ik ook al op Hawaï in het regenwoud was geweest vertelde ze dat het beneden niet zo heel bijzonder was haha ,jammer dan voor de gene die de rit voort hadden gezet .
Toen wij boven kwamen konden we gelukkig om de hoek bij een tentje water kopen want Erwin had de auto sleutels in z'n zak en de koelbox zat in die auto .
Uitgewasemd en weer bijgetankt zaten we te wachten toen jethro boven kwam ,zeik nat en kapot van het klimmen ,oké dat is een haha,snel m'n water gegeven en hij kreeg weer kleur en toen kwam de rest haha .
Diermo al springend en de rest al zwetend ,peter en toen als laatste Mandij en Chris ,iedereen paraat en even bij aan t tanken,goh was niet zo bijzonder beneden bij de waterval haha ,ja dat wisten wij al ,maar de weg er naar toe was super mooi .
Dan maar weer lekker in de auto's ,airco aan en gaan ,een stukje naar beneden komen we een tentje tegen waar we wat kunnen eten ,het is inmiddels al drie uur .
Om de beurt bestellen bij een aardige dame en al gauw kwamen de hamburgers op tafel ,ook zag ik wat hotdogs en een pizza voorbij komen ,zelf nam een kippasteitjes met een pittige vruchtendip ,was weer lekker ,nog even een groen salamandertje gespot en een reuzenslak en toen onze weg naar beneden vervolgd .
Als we richting het hotel rijden ,langs het strand ,gaat er een hele rara sirene af ,we kijken al om ons heen of er soms een ambulance of politie aan komt ,maar niks van dat ,ook geen brandweer ,vreemd hoor ,Erwin doet z'n raam open en we horen in het Spaans een omroeper ,gelukkig word t ook in het Engels vertaald ,namelijk ...
Dit is een tsunami waarschuwing ,toettoet toettoet ,ik schrik me een hoedje ,gelukkig was het een oefening ,nou komt luid en duidelijk binnen cheffie .
Om zes uur komen we weer aan bij het hotel,auto's geparkeerd aan de overkant voor 2x$9 (hotel is $25) en dan zoeken we onze kamers op .
Joke en Corrine gaan nog even naar de winkel om wat drinken voor vanavond te halen en Chris gaat mee om te tillen :):):), douchen ,relaxen en nadenken wat en waar we gaan eten ,we zijn langs wat leuke lokale tentjes gekomen dus wie weet .
Uiteindelijk is het een Cubaans restaurant geworden waar we heerlijk hebben gegeten met z'n allen ,super gezellig ook ,lekkere muziek en toen weer richting hotel waar we weer after party hebben bij Joke en Corrine met strawberry cocktails,baco's en bier ..
Ik zeg tot morgen onze laatste volle dag die we al snorkelend gaan benutten .

• 10 Oktober 2014 - 09:05

Lucia:

Lieve mensen wat een prachtige reis maken jullie en wat leuk dat er iedere dag een verslag
    over jullie reis komt....de ouders van Peter en natuurlijk de vader van Monique genieten ervan....
    mooi dat dit kan...ik doe jullie ook de groeten van ze....en wacht in spanning weer af voor het volgende verslag...geef wel even aan als het de laatste is wat jullie doorgeven...in ieder geval is dit weer leuk...heeeeeele fijne dag weer...liefs Lucia....xxx

• 11 Oktober 2014 - 17:50

Gretha:

Beetje late reactie maar er was een storing dus kon jullie verslag niet lezen. Prachtige maar vermoeiende tocht dus door het regenwoud. Ben benieuwd naar de foto's vooral van de rode vlinders en de grote slak.
    Laatste dag gaat alweer beginnen. Zo snel gegaan allemaal. Fijne dag morgen!